Vainio.Seitsonen

Vainio. Seitsonen syntyi vuonna 2002 ja mainetta on niitetty sekä Suomessa että maailmalla. Viimeisimpänä 3. palkinto Slow Fashion 2012 kilpailussa! Yhdessä suunnitellut ja tuotetut vaatteet vaeltavat muodin ja taiteen välimaastossa.  Luonnos prosessin alla olevista vaatteista lupaa, että tulemme näkemään kesällä jotain erilaista ja kaunista. Pyöreän tornin kankaasta valmistetut luomukset nähdään ensimmäistä kertaa 16.6 muotinäytöksessä Lahdessa. Vainio – Seitsonen tekee myös kuvituksia lehteen sekä muotikuvitustarkoituksiin.

Kansallispukujen korkea laatu ja historia tulivat tutuksi jo opintojen aikana Taideteollisessa korkeakoulussa, josta sekä Johanna että Merja ovat valmistuneet vuonna 94. Pyöreän tornin kankaan yhdistäminen omaan moderniin muotokieleen tuntuu luontevalta, niitä on käytetty aiemmin myös myyntimallistossa. Kaksikko on menestynyt myös kansallispukukankaan käytössä, Kokkolan ja Kainuun pukukankaisiin perustunut mallisto palkittiin Baltic Fashion Award –kilpailussa. Seudun pukukankaista räätälöitiin myös esiintymisasut Zen Cafe-bändille.
Karjalaisuus näkyy Seitsosen sukujuuristossa, hänen molemmat vanhempansa ovat kotoisin Karjalan Antreasta. Isä on tarkemmin Seitsolan kylästä ja äiti Pullilasta (Kavantsaaren läheisyydessä). Äiti ehti syntyä juuri valmistuneessa Viipurin Naistensairaalassa. Nyt Vainio ja Seitsonen työskentelevät Helsingissä, parivaljakon ajatuksen juoksua kuullaan kesällä WDC – Juuret seminaarissa 16.6. Lahdessa.

Mainokset


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s